lauantai 9. heinäkuuta 2011

Pentutreffit

Tänä viikonloppuna kasvattaja järjestää pentutreffit. Tänään oli niiden ensimmäinen osio, joka sisälsi yhdeksän luppakorvaa omistajineen, hellettä, hieman ukkosen jyrinää, tottelevaisuus- ja hallintatreeniä, noutoa, seisomista, peuhaamista, grillausta ja illanviettoa. Urpo ja emäntä matkasivat Lietoon siirtojäsenen eli Hollannista tuodun Dumlen kyydissä. Dumle on Urpoa ja muuta pentuetta vain kuukauden vanhempi eli kuuluu ilman muuta jengiin.


Dumle ja Urpo pulikoimassa

Aloitimme päivän kertomalla kuulumisia. Sitten otimme koirat häkeistään ja aloitimme treenit. Harjoittelimme luoksetuloa, remmissä seuraamista (tai edes jokseenkin nätisti kävelemistä) ja kontaktia. Kaikki pennut olivat tasaväkisiä. Urpolta sujui luoksetulo aivan loistavasti häiriötekijöistä huolimatta, mutta remmissä kävelyä pitää vielä harjoitella.

Treenin jälkeen päästimme pikkupedot vapaiksi ja annoimme heidän pelailla ja peuhata. Urpo on kolmesta urospennusta selvästi pienin, mutta kuitenkin narttuja hieman isompi. Vain Vimma-sisko on suunnilleen saman kokoinen.


Vimma ja Urpo


Elmo (Lukkoleuka), Urpo ja Vimma

Iltapäivällä isäntäkin ehti mukaan kemuihin. Treenasimme kyyhkysten kanssa, mutta siinä vaiheessa Urpo oli jo niin uupunut sekä kuumuudesta että telmimisestä, että häntä eivät paljon linnut kiinnostaneet.


Urpo katsoo ihan väärään suuntaan.

Lopetimme "virallisen" osuuden aika pian, koska pennut alkoivat olla uuvuksissa. Niin kyllä ihmisetkin, sillä lämpöasteita oli kolmisenkymmentä.


Urpo jäi alakynteen Elmon kanssa.


Korvat hulmusivat yhdellä sun toisella. Kuvassa Urpo.


Urpoa ja Vimmaa ei meinaa erottaa toisistaan. Vain hännänpää paljastaa kumpi on kumpi (Urpolla on enemmän valkoista).


Vimma vasemmalla

Illalla treenasimme vielä vähän seisontaa kyyhkysillä. Koirat alkoivat kyllä olla aika puhki siinä vaiheessa päivää.


Elmon tyylinäyte

Luonnollisesti pentujen vanhemmatkin olivat menossa mukana, tosin vain osan päivästä.


Alma-emo


Kapu-isä

Huomenna jatkamme jäljestys- ja riistatreeneillä. Saapa nähdä miten Urponrääkkä jaksaa kolmannen päivän putkeen. Toivokaamme, että helle hellittää huomiseen mennessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti