tiistai 20. maaliskuuta 2018

Tötteröpää x 2

2018-03-20_03-59-33

Kummankin koiran toipuminen otti viikonlopun aikana takapakkia sen verran, että he joutuivat eilen uudestaan lääkäriin. Kärsän tassu haisi pahalle ja oli niin arka, ettei siihen voinut sunnuntaina koskea juuri lainkaan. Hän konkkasi menemään kolmella jalalla ja pakoili häntä koipien välissä, kun emäntä vaihtoi sidettä, joten hän joutui aloittamaan antibioottikuurin.

Urpon silmä puolestaan vuoti tummaa mönjää ja hän raapi sitä sen verran, että hänelle oli pakko laittaa kauluri päähän. Koirat kulkivat siis kumpikin pönttö päässä kaikkeen törmäillen. Urpolla oli tosin vain pieni kauluri, joka ei tartu joka paikkaan.

2018-03-20_04-04-23

Eläinlääkäri tarkisti siis eilen Kärsän tassun ja totesi, että antibioottien aloittaminen oli hyvä päätös. Tassun hoito-ohjeet muuttuivat samalla aivan päinvastaisiksi. Aiemman ohjeen mukaisesti tassu piti pitää siteellä suojattuna, mutta uusi ohje oli, että sisällä ei pidetä sidettä vaan annetaan ilmakylpyä. Se on toisaalta helpottavaa, koska siteen laittaminen on tumpelolle emännälle kauhun paikka, mutta nyt Kärsä joutuu pitämään koko ajan kauluria. Kaiken lisäksi se on himpun verran liian pieni ja Kärsä yltää tietyssä asennossa nuolemaan varvastaan, joten öisin on pakko pitää tossua jalassa, vaikkei tassua olekaan hyvä hautoa. Olisi pitänyt hankkia isompi kauluri eläinlääkäriltä eilen, mutta eipä se tullut mieleenkään, koska meillä ei onneksi ole kovin paljon kokemusta niistä.

Urpo oli eilen mukana eläinlääkärireissulla ja pääsi myös käväisemään vastaanottohuoneessa pikaisesti. Lääkäri tarkisti silmän ja totesi, ettei sille tarvitse tehdä mitään muuta kuin estää Urpoa raapimasta sitä. Tänään hän ei ole raapinut naamaansa, joten kauluri sai toistaiseksi jäädä pois.

Nyt ei ole muuta ongelmaa kuin Urpon lenkittäminen. Kärsää ei voi jättää yksin kotiin kaulurin kanssa, koska hän riehaantuu niin täysin siitä jos Urpo lähtee ulos, mutta Kärsä ei vielä voi lähteä mukaan pitkälle lenkille. Onneksi mummu oli meillä pari yötä jeesaamassa, ja huomenna tulee ukki hoitamaan Kärsää, jotta Urpo pääsee tuulettumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti