torstai 1. maaliskuuta 2018

Takkikausi

Tänä talvena Urpo ja Kärsä ovat tarvinneet takkejaan aika monta kertaa jo. Takkikausi on yleensä hyvin lyhyt (poislukien veneilyreissut), mutta nyt palttoita on tarvittu jo viitisen kertaa tämän vuoden puolella.

2018-02-28_03-55-18

Kärsällä on Rekku-vainaan vanha Pomppa, joka on erittäin käytännöllinen ja varmasti lämmin takki. Pomppa suojaa takajalkojen isoja lihaksia samoin kuin kaulaa ja kylkiä. Myös pallit ovat suojassa takaosan ovelan leikkauksen ansiosta, siinä on nimittäin halkio, jonka välistä häntä pääsee heilumaan. Pomppa on helppo pukea, koska siinä on vain yksi klipsi, joka tulee selän päälle. Kärsän Pomppa on kokenut kovia, Kärsä on nimittäin järsinyt sen kappaleiksi useamman kerran nuorempana. Onneksi hoviompelija on aina saanut pelastettua sen.

2018-02-28_03-57-16

Urpolla on Rukka-merkkinen takki, johon kuuluu myös huppu. Ikävä kyllä se ei pysynyt Urpon menossa mukana ja on nyt jossainpäin takapihaa ja löytynee keväämmällä kun lumet sulavat. Takki ei ole muutenkaan yhtä kätevä kuin Pomppa, koska siinä on jos minkälaisia kiinnityssysteemejä. Takajalkojen ympäri laitetaa kumilenkit, jotta helmat eivät nousisi ylös jättäen takapuolen paljaaksi. Vatsan alla on pari nepparia, joiden lisäksi sivuilla on tarranauhat. Tästä takista on kyllä sellaisiakin versioita, joissa ei ole vatsan alla olevia neppareita lainkaan, mutta pukeminen on joka tapauksessa monimutkaisempaa kuin Pompan.

2018-02-28_04-12-42

Urpon takki voisi olla kokoa pienempi, mutta ostohetkellä ei ollut saatavilla pienempää. Silloin oli nimittäin myös kova pakkanen ja varastot kaupoissa tyhjillään. Tekisi kyllä mieli hankkia Urpollekin Pomppa, mutta ehkä sitten ensi talveksi...

Plussaa sekä Pompalle että Rukalle kotimaisuudesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti