perjantai 2. maaliskuuta 2018

Uusi hiihtoyritys

2018-03-02_07-09-09

Tänään tuli tilaisuus käydä kokeilemassa hiihtämistä jäällä toistamiseen. Ilma oli upea ja jäällä paljon tilaa liikkua, mutta skijoring ei oikein onnistunut. Ihan alkuun koirat vetivät hyvin ja ottivat kauhean spurtin nähdessään ukin ja mummin pikkuveljen kanssa jäällä. Siinä oli emännällä hatussa kiinni pitämistä, kun koirat vetivät täyttä häkää.

2018-03-02_07-08-29
Kuva E.M.

Siihen sitten loppuikin veto, kun ukki ja mummi lähtivät jatkamaan matkaa eri suuntaan. Koirat eivät millään voineet käsittää, että niin voi tehdä ja katsoivat koko ajan taaksepäin, että mihin ukki oikein vie pikkuveljeä. Meni varmasti ainakin kilometri niin, että emäntä joutui vetämään koiria perässään.

2018-03-02_07-08-44

Sitten Urpo tokeni ja lähti vetämään, mutta Kärsä juoksi vain vierellä eikä suostunut vetämään yhtään. Lopulta Kärsä pääsi kokeilumielessä vapaaksi ja sai juosta ilman remmiä. Se meni niin hienosti, että Urpokin sai jättää vetämisen sikseen. Molemmat juoksivat emännän vierellä oikein nätisti eivätkä he yrittäneet ollenkaan lähteä lipettiin. Tietysti jäällä on aika vähän hajuja, mutta olimme kyllä aika lähellä rantaa.

Lopulta emäntä väsähti hieman ja otti koirat takaisin vetokoukkuun avittamaan hieman vastatuulessa. Lopun matkaa koirat vetivätkin taas hyvin ja emäntä sai hengähtää vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti