sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Elämää pönttö päässä

Kärsä on jo reilun viikon joutunut kulkemaan sisätiloissa kauluri kaulassaan, jotta hän ei nuolisi tassua, josta poistettiin kynsi. Alkuun se oli hankalaa, koska Kärsä tietysti protestoi ja törmäili jokaiseen huonekaluun könytessään pitkin kämppää. Parina ensimmäisenä yönä Kärsä herätti emännän vinkumalla parin tunnin välein.

2018-03-25_08-11-30

Nyt Kärsä on jo tottunut pönttöön ja osaa hieman liikkuakin sen kanssa. Toki hän innostuksissaan vieläkin törmäilee tavaroihin, mutta pääsääntöisesti liikkuminen sujuu. Ruokailun ajaksi kauluri otetaan pois, joten emännän täytyy valvoa syömistä. Kärsä ei syödessään ole kiinnostunut muusta kuin ruuasta, mutta hän on niin nopea, että emännän täytyy olla kauluri ojossa valmiina laittamaan se takaisin Kärsälle. Ruuan jälkeen täytyy nimittäin aina nuolla kaikkia tassuja antaumuksella.

Saa nähdä kuinka kauan kauluria täytyy vielä käyttää. Poistetun kynnen paikalla on edelleen punoittava tynkä, joten se ei taida olla täysin kuiva vielä. Sitten kun se on kuivunut, niin se ehkä toivon mukaan lakkaa kiinnostamasta Kärsää.

4 kommenttia:

 1. Meillä pidettiin kynnen kuoren poiston jälkeen ihan pelkkää miesten sukkaa, joka oli jo kulunut ohkaiseksi. Se hengitti ihan hyvin. Teipattiin maalarinteipillä, mutta ei liian kireälle! Kauluria meidän koira ei suostunut pitämään, olisi seinät kaatunut... Päivällä, kun pystyi valvomaan ettei nuole, niin sukka oli silloin pois. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Sukkaa harkittiin täälläkin, mutta eikö koiran sylki päädy haavaan, jos sukka on kovin ohut? Toivon mukaan ei mene montaa päivää, niin Kärsä pääsee eroon sekä ulkotossusta että pöntöstä.

   Poista
  2. Meillä antoi sukan olla kuivana. On tottunut viimeisen puolen vuoden aikana sukkiin ja tossuihin erinäisten kynsivammojen takia.

   Poista
  3. Okei. Ehkä pitää kokeilla sitä sukkaa vielä, kun alkaa jo ärsyttää kaulurin kolina öisin.

   Poista