perjantai 16. marraskuuta 2012

Perjantainoudot

Tänään kävimme koko porukalla tekemässä pienen noutotreenin lähimaastossa, koska nouto on se, mikä Urpolla on eniten tökknyt tänä syksynä. Mukaan noukimme pakastimesta päättömän riekon, joka on Urpolle oikein hyvä ja mieleinen noutolintu. Treenin toteutimme samalla tavalla kuin keväällä eli lintu nakattiin vaivihkaa ryteikköön, josta Urpo sai etsiä ja tuoda sen.

Untitled

Urpo lähti etsimään lintua hirvittävän tohkeissaan. Hän juoksi ensin pari minuuttia kiekkaa ja kääntyi aina ratkaisevalla hetkellä väärään suuntaan. Sitten kun lintu löytyi, hän toi sen täyttä vauhtia suoraan isännän käteen.

Untitled

Untitled

Untitled

Toinen nouto meni sikäli vähän pyllylleen, että juuri kun isäntä oli lähettämässä Urpon etsimään riekkoa, huomasimme pusikossa miehen, joka ilmeisesti oli keräämässä maasta jotain. Urpo meinasi koko ajan mennä miehen suuntaan, joten häntä piti jatkuvasti komentaa.

Untitled

Kun mies oli ottanut jalat alleen, Urpo häipyi pusikkoon pitkäksi aikaa. Hän tuli sieltä vasta tiukan käskyn jälkeen takaisin saalis mukanaan. Valitettavasti saalis ei ollut se, mikä hänen piti noutaa - suussa oli voideltu näkkileipäsiivu. Kuka lie sellaisen jättänyt pusikkoon, sillä keräilijämiehellä ei näyttänyt olevan eväitä mukana.

Untitled

Kun vihdoin saimme Urpon unohtamaan näkkärin, hän löysi riekon nopeasti ja nouti sen hienosti. Pientä kurittomuutta oli kuitenkin koko ajan havaittavissa. Taitaa olla niin, että Urpo saa tällä hetkellä vähän liikaa huomiota ja hellyyttä osakseen, mutta minkäs teet, kun toinen on niin rakastettava ja tärkeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti