torstai 13. lokakuuta 2011

Lenkillä Novan kanssa ja tassuhaava

Eilen olimme Novan vieraana Piikkiön Linnavuoressa. Siellä oli mukava muutaman kilometrin metsälenkki, jonka kiersimme rauhalliseen tahtiin. Ensin kävimme kuitenkin Novan kotona, missä Urpo sai kylmää kyytiä, sillä Nova ei ollut mielissään vieraasta. Urpo säikähti niin perin pohjin, että hän jäi eteiseen tärisemään kauhusta, vaikka Nova käskettiin pois ovelta. Lopulta Urpo uskalsi käydä peremmälle, mutta pyöri emännän jaloissa koko ajan. Ulkona oli onneksi eri meininki, pojat tulivat oikein hyvin juttuun.

121020112778
Nova löysi kepin, josta käytiin kova taistelu. Novahan sen voitti, vaikka Urpokin murisi oikein äänekkäästi.

121020112785
Pysähdyimme laavulle juomaan lämmintä mehua.

Kun palasimme kotiin, Urpo joutui tassujen putsaukseen. Yhden tassun kohdalla hän kiljahti hiukan, mutta sekin tuli pyyhittyä perusteellisesti. Pian kuitenkin lattialla alkoi näkyä veritippoja, jotka olivat peräisin oikeasta etutassusta. Lähempi tarkastelu osoitti, että polkuanturassa oli viiltohaava, aivan kuin olisi juustohöylällä viilletty. Sen on täytynyt tulla metsälenkin aikana, vaikka Urpo ei kyllä missään vaiheessa valittanut mitään kipua. Ehkä hän ei voinut Novan edessä näyttää heikkouttaan.

121020112805
Tässä näkyy haava. (Ja kyllä, Urpo on sohvalla! Palaamme aiheeseen myöhemmin.)

Tänä aamuna Urpo sai haavan suojaksi viritelmän, joka koostui sideharsosta, muovipussista ja ilmastointiteipistä. Se ei pysynyt kunnolla paikoillaan edes kymmenen minuutin aamulenkin aikana, joten oli keksittävä vaihtoehto. Kasvattaja vinkkasi eläinkaupassa myytävistä haavatossuista, joten kävimme hakemassa sellaisen. Samalla ostimme uuden pannan.

131020112806
Tältä näyttivät itse tehty tassusuoja ja vanha panta.

131020112809
Tässä puolestaan haavatossu ja uusi panta.

Urpo häpeää tossuaan hieman, mutta nyt ei auta kuin tottua siihen. Ulos ei ole asiaa suojaamattomalla tassulla, sillä haava pitäisi pitää puhtaana. Harmillista, että tapaturma sattui juuri nyt, kun Roope on tulossa Urpon seuraksi koko ensi viikoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti