sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Koirakoulussa

Tulimme juuri Raisiosta Haunisten koirakentältä, missä Urpo aloitti koulunkäynnin Turun Käyttökoirakerhossa. Vesisade taisi säikäyttää koiraihmiset, sillä paikalla oli vain kourallinen koiria, eikä varsinaista penturyhmää pystytty muodostamaan lainkaan. Villa oli myös tullut opiskelemaan, joten Urpo sai kunnon häiriötekijän heti ensimmäiselle tunnille.

301020112879
Villa sai leikkiä tennispallolla palkinnoksi hyvästä suorituksesta.

Villa oli koko ryhmän mallioppilas, hän osasi kaiken. Harjoittelimme kontaktia, malttia ja paikallaan pysymistä. Villa oli ryhmän paras kaikissa lajeissa, mutta hän onkin jo läpäissyt BH-kokeen edelliskesänä.

Urpo sen sijaan ei osannut paljon mitään. Kontakti meni huonosti, sillä Urpo vain venkoili remmissä eikä jaksanut keskittyä emäntään. Remmissä kävely meillä onkin vielä pahasti työn alla. Malttiharjoituksessa kouluttaja laittoi maahan paperinpalasen, jonka päälle olisi pitänyt laittaa herkkupala, jota koira ei saa ottaa ennen lupaa. Me emme tällä kertaa päässeet paperia pidemmälle, sillä Urpo ei millään saanut silmiään ja tassujaan irti siitä, vaikka hän osaa kotona katsoa silmiin ja istua paikoillaan ennen ruokakupille pääsyä. Sen sijaan paikallaan pysymisen Urpo selvitti kevyesti. Hän ei hievahtanutkaan ennen lupaa, vaikka emäntä käveli poispäin hänestä.

Tunnin jälkeen kiersimme Haunisten altaan Villan kanssa. Urpo oli aivan vauhkona koko lenkin eikä osoittanut minkäänlaisia väsymyksen merkkejä. Villa oli lopussa jo aika väsyneen oloinen, mutta Urpo jaksoi pomppia pitkin pusikoita ja haastaa Villaa leikkiin.

301020112881

Koirat karkasivat altaaseen pulikoimaankin, mutta sitä ei kuulemma enää käytetä juomavesivarastona, joten annoimme heidän olla.

301020112885

Urpo ei ollut kotonakaan vielä kovin väsynyt. Hän jaksoi seurata vierestä, kun emäntä imuroi ja siivosi, mutta kun menin sohvalle päivittämään blogia, hän pyysi päästä viereen ja nukahti saman tien. Eiköhän hän kuitenkin vähän ajan päästä jaksa taas lähteä ulkoilemaan ja harjoittelemaan remmissä kulkemista, johon meidän on nyt panostettava ihan tosissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti