torstai 15. kesäkuuta 2017

Kissaepisodi

Jokapäiväisen reittimme varrella asuu eräässä talossa kissa, jota pidetään vapaana ainakin kesäisin. Sitä näkee aina välillä lymyilemässä ojassa. Tänäänkin se nautti aurinkoisesta säästä ojassa, mutta piilossa katseilta. Koirilla on tietysti niin hyvä hajuaisti, että he bongasivat kissan jo kauan ennen kuin se tuli esiin heinikosta.

2017-06-15_06-36-45

Pahaa aavistamaton emäntä kulki ihan rauhassa, kunnes yhtäkkiä koirat riuhtaisivat itsensä ojaan ja ajoivat kissan liikkeelle. Siinä tilanteessa ei ollut oikein muuta vaihtoehtoa kuin päästää irti remmeistä ja antaa eläinten selvittää asia keskenään. Kissa ampaisi karkuun ja Kärsä meni perään Urpon jäädessä emännän kanssa seuraamaan tapahtumia. Kissa juoksi omalle pihalleen Kärsä peesissään, mutta tilanne ratkesi lopulta varsin nopeasti, kun Kärsä tuli takaisin muutaman sekunnin kuluttua. Onneksi Kärsä ei ole ollut pienpetojahdissa, sillä muuten kissalle olisi voinut käydä huonosti.

Kissat ovat siitä ongelmallisia, että ne eivät lähde karkuun jo pitkän matkan päästä niin kuin villieläimet. Ketuista ja rusakoista selviää pitämällä tarpeeksi ääntä, mutta kissat eivät tietenkään säiky ihmisen hajua ja ääntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti