perjantai 5. toukokuuta 2017

Käärmebongaus

IMG_20170421_172306

Eilen vastaan tuli kevään ensimmäinen käärme, ja vieläpä kotipihalla. Kärsä on nimensä veroinen, sillä hän oli heti työntämässä kärsäänsä käärmeen luo. Onneksi olimme lähdössä lenkille ja koirat olivat remmissä, niin hänet sai riuhtaistua kauemmas. Lähempi tarkastelu osoitti, että kyseessä oli rantakäärme, mutta eihän sitä voi tietää ennen kuin katsoo tarkemmin.

Sosiaalinen media tietää kertoa, että Jenkkilässä seisojia ja varmasti muitakin koiria koulutetaan sähköpannan avulla pysymään poissa käärmeiden läheltä. Eli aina kun koira lähestyy käärmettä, sille annetaan kaukosäätimellä tälli, jotta se alkaisi yhdistää käärmeen ja kivun toisiinsa ja ymmärtäisi karttaa käärmeitä.

Sähköpantojen käyttöä ei Suomessa suositella, eikä Urpolle eikä Kärsälle tulla koskaan laittamaan sellaisia, mutta selkeän hengenvaaran välttämiseksi sähköpannan käyttö voisi olla jokseenkin hyväksyttävää. Olisi joka tapauksessa ihanaa, jos koirat voisivat vaikka pelätä käärmeitä, mutta pelkoa ei viitsi tahallaan aiheuttaa kivun kautta. Täytyy vain toivoa, ettei tänäkään kesänä sattuisi yhteentörmäyksiä kyiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti