sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Työnsarkaa piisaa riistan rengillä

Untitled

Urpolla on ollut työntäyteinen viikonloppu. Hän on joutunut yövuoroonkin: Yhtenä yönä hän oli supijahdissa keskiyöstä melkein aamukuuteen asti. Se oli kylläkin aika leppoisaa, sillä hän sai matkustaa auton kyydissä kunnes supi löytyi. Sitten hän pääsi tositoimiin karkkarityttö Miinan kanssa ja supi lähti supikoirien taivaaseen. Miina on kokenut supihommissa ja tiesi heti autosta päästessään, mitä on luvassa.

Vuorokauden levon jälkeen Urpo lähti Pirkanmaalle katsastamaan pienriistatilannetta. Mitään ei löytynyt, koska oli jo niin kylmä, että eläimet olivat piilossa. Urpo sai kuitenkin juosta monta tuntia metsässä, joten reissu ei ollut täysin turha. Tänään hänen piti päästä Dumlen kanssa treffeille katsomaan heppoja, mutta heppadeitit peruuntuivat, kun molempia kaivattiin avuksi peurajahtiin. He saivat siis sittenkin tavata toisensa, mutta erilaisissa merkeissä.

Untitled

Urpon ihkaensimmäinen peurajahti sujui hyvin. Hänen tehtävänä oli etsiä peuroja ja pölläyttää ne liikkeelle. Muutaman hän saikin ajettua liikkeelle. Urpo sai myös auttaa jäljittämään haavakkoa, joka onneksi löytyi. Urpo ei ollut kokeillut jäljittämistä sen jälkeen, kun hän pääsi verijäljelle pentuetreffeillä neljän kuukauden ikäisenä, joten sen puoleen oli ihan mukava nähdä, että sekin homma sujuu tarvittaessa. Urpolle tuli tosin melkoinen hätä, kun jälki olisi jatkunut joen toisella puolella.

2 kommenttia:

  1. Urpo ja Dumle olivat kovia peuran pölläyttäjiä! Olipa kiva, kun tulivat avuksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että heistä oli apua. Varmaan lähtevät toistekin!

      Poista