maanantai 26. marraskuuta 2018

Rohtoa flunssaan

2018-11-26_05-33-18

Nyt koirat ovat yskineet niin pitkään, että oli pakko viedä heidät eläinlääkäriin. Keuhkoista ja sydämestä ei löytynyt kummaltakaan mitään, mikä ei ollut yllätys. Olisihan se aivan omituinen yhteensattuma, jos sisäelimet alkaisivat molemmilla reistailla yhtä aikaa.

Eläinlääkäri epäili sen sijaan, että he olisivat saaneet metsästysreissulla nenäpunkin tms. mihin lääkkeenä on tavallista vahvempi matokuuri. Sillä mennään pari viikkoa, ja jos yskä ei vieläkään mene ohi, niin sitten täytyy turvautua antibioottiin. Sekä Urpo että Kärsä on syönyt antibioottikuurin tänä vuonna kynsivaivoihinsa, joten sen puoleen olisi kyllä kiva, jos siihen ei tarvitsisi mennä tällä kertaa.

Kun kerran olimme eläinlääkärissä, niin tuli puheeksi myös Urpon eturauhasvaivat. Eläinlääkäri tutki samalla sen, koska Urpo on alkanut taas pyöriä ja hyöriä monta kierrosta ennen kakkaamista. Eturauhanen on kuitenkin tällä haavaa kunnossa.

Tähän mennessä Urpo on aina syönyt lääkekuurin, joka pienentää eturauhasen normaaliin kokoonsa, mutta ehkä pitää seuraavalla kerralla kokeilla kemiallista kastraatiota. Jos se ei vaikuta liikaa Urpon luonteeseen, niin ehkä sitten voisi harkita leikkauttamista. Toisaalta kun Urpolla ei välttämättä ole ylettömän paljon vuosia jäljellä, niin ei ehkä kannata lähteä mihinkään niin radikaaliin toimenpiteeseen. Pitää nyt ensin odottaa, että Urpo alkaa taas tiputella pissaa lattialle ja miettiä sitten.

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Useita uroskoiria omistaneena, voin suositella kastraatiota matalalla kynnyksellä. Uroksille voi tulla vanhemmiten monenlaisia hormonaalisia vaivoja, jotka välttää kun leikkaa ajoissa. Yksi uroksistani kastroitiin vielä vanhoilla päivillä anaaliadenoomien vuoksi. Jos Urpolla on jo nyt ollut noita eturauhasvaivoja, niin mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Mukavaa joulun odotusta teille!

  t. Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, no pitää sitten miettiä ihan tosissaan. Ehkä täytyy ensin kokeilla kemiallista kastraatiota, niin näkee miten se vaikuttaa Urpoon. Kiitos vinkistä ja hyvää joulun odotusta sinnekin!

   Poista