maanantai 20. elokuuta 2018

Kahden asian eläinlääkärikäynti

2018-08-20_07-31-35

Urpo joutui tänään eläinlääkäriin taas kerran, koska poistetun kannuskynnen paikalla oleva tynkä ei ole parantunut toivotulla tavalla. Se on edelleen ihan saman näköinen kuin heti toimenpiteen jälkeen. Lisäksi Urpolla on taas alkanut virtsa karkailla, joten viimeisimmän lääkekuurin vaikutus on lakannut.

Eläinlääkäri tutki ensin kannuksen ja totesi saman tien, että se on tulehtunut. Se ei kotona näyttänyt tulehtuneelta, koska se ei haise eikä ole päällisin puolin turvonnut, mutta ammattilainen osasi tietenkin tunnustella oikeasta kohdasta. Urpo sai siihen vahvan antibioottikuurin, joka vaikuttaa luuhun asti. Eiköhän tulehdus lähde sillä.

Pissaongelmaan Urpo sai myös lääkekuurin, koska eturauhanen oli lääkärin mukaan erittäin laajentunut. Siitä on kyllä näin jälkeenpäin ajateltuna ollut merkkejä jo ennen kuin Urpolta pääsi pissaa sohvalle pari päivää sitten. Hän on nimittäin turahdellut, pyörinyt ja hyörinyt erityisen paljon ulostaessaan jo parin viikon ajan. On varmaan ollut vaikea äkistää pökälettä, kun eturauhanen on painanut peräsuolta. Urpo-raukka! Onneksi lähiapteekista löytyi heti tänään ensimmäinen pakkaus lääkettä, niin Urpo saa pikaisen helpotuksen ongelmaan.

Kaikki tullee siis kuntoon pian, mutta tuon antibioottikuurin olisi suonut alkavan jo heti kynnen poiston jälkeen. Kärsän kanssa kävi ihan samallalailla, paitsi että Kärsä sai eläinlääkäristä mukaan antibioottireseptin, jolloin ei tarvinnut mennä vastaanotolle uudestaan sen takia. Se oli parempi ratkaisu, vaikka kaikista paras olisi, jos lääkkeet saisi tällaisen toimenpiteen jälkeen mukaan joka tapauksessa. Ehkä niin ei lain mukaan saa tehdä, mutta se olisi asiakkaalle kaikista jouhevin ratkaisu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti