lauantai 28. heinäkuuta 2018

Hankala ötökkäkesä

Tuntuu, että tänä kesänä hyönteisiä on ilmassa paljon enemmän kuin aikaisempina vuosina. Jossain uutisessa kuitenkin mainittiin, ettei näin suinkaan ole, vaan että se vain tuntuu siltä, koska viime kesä oli niin epäsuotuisa hyönteisille. Metsässä on joka tapauksessa aika inhottava olla, kun paarmoja pörrää ympärillä ihan koko ajan.

20180723_192542

Alkukesästä Urpon pää oli aina lenkin jälkeen täynnä paukamia, kun paarmat olivat purreet. Urpoa on myös pistänyt ampiainen pari kertaa. Kerran kävi niin, että Urpolla oli ampiainen kiinni jalassa, minkä jälkeen hän ontui jonkun matkaa. Yhtenä päivänä ampiainen takertui Urpon kankkuun ja jätti jälkeensä aikamoisen paukaman. Urpo-raukka riehui amppari kankussaan niin, ettei emäntä pystynyt häätämään viheliäistä pörisijää pois ajoissa.

Kärsää paarmat ja ampiaiset ovat kiusanneet paljon vähemmän, mutta sen sijaan hänellä on ollut viitisen punkkia tänä kesänä kun taas Urpolla ei ole ollut yhtään. Heillä ei ole mitään punkkisuojaa tänäkään kesänä, koska he ovat pärjänneet hyvin ilmankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti