tiistai 8. marraskuuta 2016

Vatsavaivojako

Nyt Urpo ja Kärsä ovat syöneet uusia nappuloita pari viikkoa, joten pikkuhiljaa pitäisi alkaa näkyä merkkejä siitä, ovatko ne sopivia.

2016-11-07_01-30-30

Urpo on nyt kahtena yönä herättänyt isäntäväen kahden ja kolmen välillä vinkumalla ulko-ovella. Sitten hän on syöksynyt ulos ja palannut hetken päästä sisälle. Päivisin ei kuitenkaan ole ollut havaittavissa mitään ripulia tai muutakaan ongelmaa.

On kyllä todella harmillista, jos nämäkään nappulat (Nutro) eivät sovi Urpon vatsalle. Ei voi olla niin, että hänelle käy vain yksi kalleimmista merkeistä (Canagan)! Kaikista paras vaihtoehto Urpon vatsalle olisi varmasti barffaus, mutta se ei ole mahdollista siitä syystä, että koirat viettävät joka kesä ja syksy pitkiä aikoja mökillä, missä ei ole sähköjä eikä mahdollisuutta käydä kaupassa parin päivän välein. Pitää nyt tarkkailla tilannetta vielä.

2 kommenttia:

  1. Mitä jos syöttäis 50/50 mallilla tuota kallista nappulaa ja raakaa? Sitten voisi ehkä metsästyskautena vain jättää sen raa'an pois. Vaikka ennen metsästyskautta pikkuhiljaa vähentäen ettei nyt kerrasta vaihda. Mä oon varmasti huono neuvomaan, koska kaikki mun koirat ovat olleet kivimahoja. Elsalle syötän sekä nappulaa että raakaa fiiliksen mukaan. Ei ole ollut ongelmaa vaikka monesti on ollut pelkkiä nappulapäiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteessa ne syö jo puolet raakaa ja puolet nappuloita: aamulla raakaa ja iltapäivällä/illalla nappuloita. Joku sanoi joskus, että nappuloiden kanssa ei sais antaa yhtä aikaa mitään lihaa, koska siitäkin voi mennä vatsa sekaisin. Mutta nyt Urpo ei ole herättänyt muutamaan yöhön, joten ehkä se tästä. Onneksi Kärsä vaikuttaa aika kivimahaiselta ja vois varmaan syödä jotain kaikista halvimpiakin nappuloita, mutta en nyt viitsi syöttää sillekään mitään kuraa. Hyvä idea sinänsä tuo 50/50, pitää ehkä ottaa käyttöön, jos Urpon vatsavaivat jatkuu!

      Poista