tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kyytiä räksille

20150712_144624

Viime viikolla Urpo ja Kärsä kävivät kahtena aamuna mansikkamaalla jahtaamassa räkättirastaita Dumlen kanssa. Tai siis Kärsä kävi kahdesti, Urpo pääsi mukaan vain yhtenä aamuna. Kummallakaan ei mennyt kaksisesti, sillä Kärsä mälväsi lintuja ja Urpo teki paukkunoudon. Mutta pääsivätpähän taas lintujen makuun!

5 kommenttia:

 1. Ajattelin, että tulen heittämään jotain piristävää kommenttia, mutta tajusinkin, etten ymmärtänyt mitään sanoista mälväsi ja paukkunouto. Jätänpä sanomatta mitään;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mälvääminen on se, kun koira pureskelee riistaa noutaessaan. Se on ehdottoman kiellettyä, eikä metsäkoirat yleensä tee niin. Ei kai kukaan halua koiran valmiiksi puremaa lihaa!

   Paukkunouto taas on se, kun koira lähtee omin päin noutamaan heti laukauksen jälkeen. Sekin on ehdottoman kiellettyä, koiran pitää odottaa noutokäskyä. Paukkunoutaminen on vaarallista, koska eihän koira voi tietää aikooko metsästäjä ampua vielä toisenkin laukauksen.

   Poista
  2. Ai kiitos, nyt olen taas vähän viisaampi:)

   Poista
 2. Pääasia, että hätystävät räksiä.Roopekin yrittää, mutta viinimarjat on jo syöty ja kirikoistakin suuri osa, vaikka ovat vielä ihan raakoja.T.Ride

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä marjat saa olla rauhassa räksiltä, mutta Kärsä kyllä mielellään söisi mansikoita :)

   Poista