maanantai 20. heinäkuuta 2015

Koiranomistajan kurja päivä

20150716_165553

Kärsä alkaa piakkoin olla puolitoistavuotias, mutta tuhoaminen sen kun jatkuu, kun koirat ovat keskenään kotona. Viime viikolla eräänä päivänä emäntä koki melkoisen yllätyksen: Kärsä oli työpäivän aikana repinyt lämpöpatterin irti seinästä! Patteri on sähköllä toimiva ja se oli kiinni seinätelineessä, jonka ruuvit olivat antaneet periksi jättäen seinään reiät. Onneksi Kärsä ei ollut keksinyt pureskella sähköjohtoja, jotka tulevat patteriin suoraan seinästä. Muuten Kärsä olisi entinen Kärsä.

Samalla kun emäntä ihmetteli patteria, Urpo alkoi kakoa koirien patjalla. Ei muuta kuin äkkiä peitto alle, ettei patja menisi likaiseksi, sitten peitto pyykkiin! Oksentamisen jälkeen koirilla meni jokin pieleen, sillä Urpo hyökkäsi yhtäkkiä Kärsän kimppuun ja läksytti oikein kunnolla. Urpo ei kuitenkaan koskaan ole purrut Kärsää, eikä tehnyt sitä nytkään. Kärsältä pääsi tietysti hätäpissa lattialle, joten seuraavaksi oli haettava lattiarätti. Kaiken lisäksi päivä oli hyvin sateinen, mutta pakkohan meidän oli käydä lenkillä kastumassa läpimäräksi. Ilmassa oli ukkostakin, mutta onneksi koirat eivät pelkää jyrinää.

6 kommenttia:

 1. Voi ei! Pikku tuholainen:D
  Tuli mieleen että miten liikutatte koiria eli mitä/kuinka paljon päivässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat ovat ulkona yhteensä noin kolme tuntia arkena. Siihen sisältyy sekä remmilenkkeilyä että vapaana juoksentelua (isolla) kotipihalla. Lenkkeilyn määrä ei ole vaikuttanut tuhoamiseen millään tavalla. Jos olisi mahdollisuus tehdä joku kuuden tunnin vaellus ennen työvuoroa, niin sitten Kärsä malttaisi ehkä nukkua koko päivän.

   Poista
  2. Juu en ajatellutkaan, että vaikuttaisi:) mutta tuli vaan mieleen kun itellä on karkkari joka liikkuu n. 3,5-5,5h(remmi-ja vetolenkkeilyä, temppujen, tokon ja agilityn treenausta sekä toisen koiramme kanssa leikkimistä ja irtioloa) että miten muut seisojat liikku kun tuntuvat (seisojat siis) olevan todella aktiivisia!:)

   Poista
  3. Meillä on karkkari aina irti kotipihalla kun ollaan ulkona, ja ihan päivästä riippuen viipottaa talonväen kintereillä 1-x tuntia. Sitten lisäksi käydään n. 10 km juoksulenkkejä joitain kertoja viikossa vetovaljailla ja syksyllä/talvella/keväällä kirmataan metsässä eli ei mitään varsinaista järjestettyä ohjelmaa, vaan kulkee perheen mukana arjessa. Tyytyväisenä väsähtää iltaisin ja herättää aamuisin kuin sveitsiläinen kello, täsmällisesti samaan aikaan. :D

   Poista
  4. Toi mun koira rakastaa sitä ku sille just järjestää tekemistä temput, agi ja 3 tunnin mettälenkit on sitä parasta! Ja syksyllä metälle iskän kans:)
   T:eka ano

   Poista
  5. Lenkkeily jää valitettavan vähäiseksi arkena, mutta onneksi meillä toinen on töissä 10 päivää putkeen ja saman verran kotona, ja toinen tekee 3-vuorotyötä, joten aika harvoin käy niin, että koirat joutuvat olemaan keskenään kotona joka päivä viitenä peräkkäisenä päivänä. Jos meillä on jotain puuhaa pihalla, niin koirat ovat tietysti mukana aina.

   Kärsä on kyllä aika mahdoton tapaus, se on ollut väsynyt vain kerran. Se väsähti totaalisesti viime syksynä, kun me oltiin vaellettu tunturissa 6 tuntia putkeen. Urpo on vähän rauhallisempi ja tyytyy makoilemaan peiton alla, jos meillä ei jonain päivänä ole aikaa lenkkeillä kovin paljon.

   Poista