sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Koirien kanssa Norjaan

Meillä alkoi perjantaina neljän viikon loma ja meillä on aikomuksena lähteä lähipäivien aikana kohti pohjoista, ensin Posiolle ja sitten ihan pohjoisimpaan Suomeen asti. Viime kesänä isäntäväki piipahti Norjassa yhtenä päivänä, mutta tänä vuonna on tarkoitus ottaa koirat mukaan ja olla yötäkin. Urpo pääsee siis ensimmäistä kertaa ulkomaille!

20150725_124051

Ennen ulkomaanmatkoja täytyy tietysti aina ottaa selvää, mitä dokumentteja koirilta vaaditaan rajalla. Eviran sivuilla oli aika selkeät ohjeet ja lisäksi sieltä löytyi linkki Norjan vastaavan viranomaisen sivuille, jotka olivat hyvin informatiiviset. Siellä voi mm. tehdä testin, joka kertoo mitä kaikkea täytyy ottaa huomioon, kun ylittää Norjan ja Suomen välisen rajan lemmikin kanssa.

Urpon osalta kaikki onkin ihan selvää, mutta Kärsää ei ole vielä rekisteröity Suomen Kennelliittoon. Hänellä on siis hollantilainen EU-passi, joten katsoimme parhaaksi varmistaa Norjan viranomaisilta, että Kärsäkin pääsee ylittämään rajan. Ruotsinkieliseen sähköpostiin tuli norjankielinen vastaus noin vuorokauden sisällä. Kärsän kohdalla ei pitäisi olla mitään ongelmaa, koska paperit ovat olleet kunnossa siinä vaiheessa, kun Kärsä on tuotu Hollannista Suomeen. Häntä koskevat siis samat vaatimukset kuin Urpoa: tunnistusmerkintä (mikrosiru), rabiesrokotukset kunnossa sekä eläinlääkärin myöntämä EU-lemmikkipassi. Voimme siis lähteä matkaan luottavaisin mielin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti