keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Valjaat testattu!

Untitled

Tänään kävimme testaamassa Urpon uusia vetovaljaita 13,5 kilometrin juoksulenkillä. Ei voi muuta sanoa kuin että loistohankinta! Suosittemme ehdottomasti, jos juoksu sujuu ja koira tykkää vetää. Urpo ei juurikaan sortunut poukkoilemaan muualle eikä yrittänyt nosta jalkaa kuin kerran pari. Yritykset torpattiin heti alkuunsa, sillä juoksulenkillä ei todellakaan ole aikaa nuuhkia ja haahuilla. Ne hommat tulee hoitaa metsässä.

Ensimmäiset kolme neljä kilometriä Urpo veti kuin viimeistä päivää, sitten hän himmaili pari kilsaa, kunnes äkkäsi västäräkkejä ojasta ja veti loppumatkan niin, että pidemmällä lenkillä olisi emännältä kunto loppunut kesken. Nyt jos kaksijalkainen osapuoli jaksaa treenata ja parantaa kuntoa, niin Urpon seuraava aluevaltaus taitaa olla canicross!

Untitled

Sitten päivän ikävään uutiseen - Bertta-mummeli on nyt huonossa kunnossa. Vielä maanantaina hän oli aivan pirteä käydessään meillä kyläilemässä, mutta nyt tila on huonontunut. Toivokaamme, että Bertta jälleen kerran kuntoutuu, jotta saamme kesällä juhlia hänen 10-vuotispäiväänsä!

6 kommenttia:

 1. Huh minkä matkan veditte! Ja voi vitsit, mä haluaisin kokeilla Valon kanssa juoksemista. Käyttekö te Urpon kanssa ensin tavallisella metsälenkillä ja sen jälkeen juoksemaan? Vai annatteko Urpon aluksi nuuhkia ja sitten vasta alatte juoksemaan? Olen ihan pihalla miten tuo kuuluisi hoitaa, ja sen takia meidän juoksulenkit eivät olekaan koskaan oikein onnistuneet... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan, jos vaan yhtään kiinnostaa! Me tehdään niin, että käydään ensin takapihan metsikössä ihan pari minuuttia ja Urpo saa tehdä tarpeensa. Sitten laitan valjaat päälle ja juoksu alkaa. Sen jälkeen ei saa enää haistella eikä nostaa jalkaa. Silloin kun asuttiin vielä kaupungissa, niin käytiin ensin hetken verran viereisessä koirapuistossa. Jos ei ole metsää eikä koirapuistoa lähellä, niin sekin varmaan riittää, jos kävelee vaikka korttelin ympäri ensin.

   Poista
  2. Okei, tuo kuulostaa ihan loogiselta. Meillä onneksi löytyy sekä metsä että koirapuisto ihan vierestä, niin voi vähän testailla, mikä toimii parhaiten.

   Seuraavaks kannattaisi varmaan hankkia kunnon valjaat - olemme aiemmin kokeillut juoksemista Valon turvavyövaljaiden kanssa! Mistä nuo teidän valjaat on hankittu?

   Poista
  3. Me tilattiin netistä tuolta: http://www.haijaa.fi/verkkokauppa/index.tmpl?ryhma_id=418 Otettiin se 129 euroa maksava koko setti, johon kuuluu kaikki tarpeellinen. Valmistajan sivuilla on kokotaulukko, jonka mukaan arvioitiin mitkä valjaat tilataan. 30-kiloiselle koiralle käy hyvin valmistajan suosittelema 6.

   Tsemppiä treeneihin, jos nyt alatte juosta enemmänkin!

   Poista
 2. Siistii !! Mä olinkin ihan varma että canicross on teidän laji ! Syksyn Jämin kisoihin sitten vain osallistumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Urpo vaan on syksyllä kotona, niin voishan sitä kokeilumielessä johonkin osallistuakin. Silloin Kuntokoiran aikaan mä olen töissä, mutta ehkä sen työvuoron saa vielä vaihdettua, jos on hyvissä ajoin liikkeellä. Nyt ainakin toi 13,5 kilsan lenkki on sujunut tosi hyvin, niin se kympin matka vois olla kiva :)

   Poista