tiistai 7. elokuuta 2012

Nesteenpoisto

Tänään kävimme eläinlääkärissä poistattamassa nestettä Urpon haavasta. Onneksi pääsimme vastaanotolle, vaikka saavuimme sinne väärinkäsityksen takia vuorokauden myöhässä!

Untitled
Tältä patti näytti ennen lääkärikäyntiä.

Pohdimme lääkärin kanssa, pitääkö Urpo rauhoittaa toimenpiteen ajaksi, mutta päätimme koittaa ihan luomuna. Hyvinhän se sitten sujuikin, eikä kuonokoppakaan olisi ollut tarpeen (vaikka tietysti sitä kannattaa aina varmuuden vuoksi käyttää). Ensin tikit otettiin pois ja sitten alkoi varsinainen nesteenpoisto ruiskulla. Neulaa jouduttiin siirtämään eri kohtaan muutaman kerran, koska neste oli kuin pienissä onkaloissa ihon alla. Onneksi ruiskuun pursunnut mönjä oli vain kudosnestettä ja verta eikä mätää.

Untitled
Tältä patti näytti heti toimenpiteen jälkeen.

Koska haavaa jouduttiin sörkkimään neulalla, Urpo sai uuden antibioottikuurin, joten vesityökokeeseen ei ole ihan heti menemistä. Lääkärikäynnin jälkeen haava alkoi taas kerätä nestettä, joten joudumme varmasti menemään vielä uudestaan nesteenpoistoon. Sen voi kuulemma pari kertaa tehdä ja jollei nesteen kerääntyminen sittenkään vielä lopu, niin haavaan pitää laittaa taas dreeniletku.

Nyt ei auta muu kuin toivoa parasta, jotta saisimme Urpon kuntoon syksyksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti