sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Komea peräänmeno

Eilen olimme kasvattajan järjestämässä fasaanijahdissa Alvettulassa. Isäntä oli töissä, joten lähdimme Dumlen porukoiden kanssa liikenteeseen. Myös Dumlen "veli" Rollo oli mukana.

191120113067

Rollo matkusti häkissä ja seisojat häkin vieressä. Menomatkalla takakontissa kävi kova kuhina, kun pennut riehuivat ja Rollo rähisi heille häkistään.

191120113071

Alvettulassa olivat myös Urpon Vimma-sisko sekä Lapuan-reissulta tutut Missi ja Illa. Lisäksi oli eräs tosi nätti musta karkkarityttö Nelli. Muut olivat aloittaneet jo ennen kuin saavuimme paikalle. Vimma ja Missi olivat kumpikin saaneet tehdä pari onnistunutta riistatyötä, lintuja oli jo pudotettukin.

191120113074

Meidän porukasta Dumlella meni paremmin. Hänelle pudotettiin yksi lintu, ja seisonta meni hienosti. Urpo sen sijaan ei oikein pelannut eilen. Hän sai kyllä kiitosta hausta, mutta paukusta peräänmeno on ongelma. Kun hän oli löytänyt linnun, seisonut ja ajanut sen lentoon, niin hän lähti pamahduksen jälkeen perään eikä kuullut enää mitään käskyjä. Ampujana toiminut Dumlen isäntä ei osunut Urpon seisomaan lintuun kunnolla, joten Urpolle ei tullut varsinaista pudotusta. Dumle löysi haavoittuneen linnun myöhemmin, joten se ei onneksi jäänyt kitumaan.

191120113077

Toisessa hakutilanteessa Urpo lähti kauempana olleen toisen porukan paukusta juoksentelemaan ääntä kohti eikä meinannut totella käskyä tulla takaisin. Loppupäivästä hän ei jaksanut enää edes hakea, joten päästimme Dumlen hänen tilalle töihin. Urpolla ei siis mennyt hyvin, mutta aina ei voi voittaa. Isännän kanssa olisi varmasti sujunut paremmin, sillä Urpo kuuntelee häntä paremmin. Muutenkaan naisen hento ääni ei ole paras mahdollinen, kun pitäisi karjaista kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti