torstai 18. elokuuta 2022

Urpon kauhunhetket

Meillä on muutama palovaroitin, joista joku on piippaillut epäsäännöllisesti pari kertaa pitkin kevättä ja kesää. Se ei siis ole piipannut varoittaakseen tyhjästä paristosta, vaan muutaman päivän tai viikon välein.

Untitled

Yhtenä päivänä Urpo oli juuri menossa ovesta sisään, kun palovaroitin taas piippasi. Urpo perääntyi heti ja meinasi mennä takaisin pihalle korvat luimussa.

Seuraavana yönä varoitin alkoi piipata säännöllisesti varoittaakseen pariston loppumisesta, ja silloin emäntä löysi Urpon nurkasta tärisemästä. Urpo oli niin kauhuissaan, että hänen kynnet rapisivat lattiaa vasten tärinästä. Onneksi kauhukohtaus meni ohi heti, kun palovaroitin oli vaiennut.

Koskaan ennen ei ole ollut tällaista, joten ehkä Urpon pelko johtuu vanhenemisesta. Muutama tuttu koira on kärsinyt samanlaisesta iän myötä alkaneesta pelosta. Toivottavasti Urpo ei kuitenkaan sentään ole paukkuarka nykyään, sillä siinä tapauksessa metsästyshommat täytyy unohtaa. Ukkosen jyrinää Urpo ei tosin ainakaan ole pelännyt tänä kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti