perjantai 13. maaliskuuta 2020

Sateeseen kyllästyneet

Nyt alkaa mennä hermot tähän jatkuvaan sateeseen sekä emännällä että etenkin koirilla! Siispä heillekin piti hommata sadetakit, jotka löytyivät heti ensimmäisestä eläinkaupasta.

20200311_112910

Alunperin oli tarkoitus hankkia sadetakki vain Urpolle, joka on enemmän hienohelma kuin Kärsä, mutta kun Kärsä sovitti Urpon uutta takkia ostarin parkkihallissa, niin emäntä heltyi ja kävi hakemassa hänelle oman. Takit ovat täysin vedenpitäviä, joten koirien selät eivät tosiaankaan kastu enää sateella.

Oli muuten jännä huomata, että Kärsän selkä on monta senttiä lyhyempi kuin Urpon. Heillä on nimittäin tismalleen samanlaiset takit, mutta Kärsällä helma peittää myös hännän tyven, kun taas Urpolla takamus ei peity kokonaan.

Eläinkaupan myyjä selitti, että takin kannattaa mieluummin olla hieman liian lyhyt kuin liian pitkä, koska jos se peittää hännän, niin koiralle saattaa tulla lonkkajumeja. Se pätee tosin erityisesti sellaisten koirien kohdalla, jotka pitävät häntää ylhäällä koko ajan. Seisojilla se roikkuu enimmäkseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti