perjantai 24. toukokuuta 2019

Surkastuvat pallit

Urpo oli viimeksi maaliskuussa eläinlääkärissä hakemassa lääkekuurin eturauhasvaivoihinsa. Yleensä lääke on auttanut luvatut viisi kuukautta tai pidempäänkin, mutta tällä kerta ongelma eli pissan tiputtelu on palannut kuvioihin jo alle kahdessa kuukaudessa. Nyt oli siis keksittävä toinen ratkaisu.

2019-05-24_03-00-28

Urpo sai aamulla eläinlääkärissä niskaansa implantin, joka surkastuttaa pallit ja toimii samalla tavalla kuin leikkauttaminen. Kemiallinen kastraatio on siitä hyvä, ettei se ole lopullinen ja lisäksi toimenpide on helppo tehdä eikä vaadi nukutusta. Joskus aiemmin oli eläinlääkärin kanssa puhetta siitä, että implantin voisi laittaa sellaiseen kohtaan, että sen saa tarvittaessa pois ennen kuin sen vaikutus lakkaa. Se olisi kuitenkin vaatinut nukutuksen, koska toimenpide on kuulemma sen verran kivulias, ettei koira anna tehdä sitä helposti. Vatsanahka on ohutta ja neula aika paksu.

Kemiallisen kastraation yhtäältä hyvä, toisaalta huono puoli on se, että sen vaikutus ei ole pysyvä, vaan toimenpiteen joutuu uusimaan joko puolen vuoden tai vuoden välein. Urpolla on nyt puolen vuoden ajan tehoava implantti, jotta näemme miten se vaikuttaa. Eläinlääkäri huomautti tosin, että vaikka kastraatio vaikuttaisi negatiivisesti Urpon luonteeseen ja esim. metsästykseen, niin se on kuitenkin välttämätön terveyden kannalta. Ei tietenkään ole kiva, jos Urpo ei enää jaksa innostua metsästyksestä, mutta ei sekään ole hyvä, jos hänellä on koko ajan kipuja tai tukala olo. Eikä sekään tietysti ole toivottavaa, että lattiat ovat jatkuvasti täynnä pissatippoja, joskin se on pienin murhe tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti