tiistai 3. huhtikuuta 2018

Sporttipumppu lääkärissä

2018-04-03_07-40-55

Urpo oli tänään eläinlääkärissä vanhojen ukkojen ongelman eli eturauhasen laajentuman aiheuttaman virtsankarkailun takia. Hänellä on todettu se jo kahdesti aiemmin ja hän on saanut siihen lääkekuurin, mutta silti oli taas mentävä oikein paikan päälle ja otettava virtsanäyte purkkiin. On tietysti ihan ymmärrettävää, ettei eläinlääkäri voi määräillä lääkkeitä näkemättä potilasta, mutta jos vaiva on tyypillisesti uusiutuva, niin jonkinlaista joustoa olisi mukava saada.

Ennen kuin Urpo pääsi vastaanotolle, niin parkkipaikalla sattui pieni härdelli, kun Kärsän piti jäädä autoon odottamaan. Hän ei millään olisi jäänyt takakonttiin vaan livahti aina ulos ennen kuin emäntä ehti läimäyttää luukun kiinni. Lopulta hän uskoi, kun emäntä oli kaatunut taistelun tuoksinassa maahan ja loukannut jalan ja käden. Jos joku todisti tapahtumia esimerkiksi vastapäisen talon ikkunasta, niin on varmaan ollut aikamoinen show!

Onneksi oli Urpon vuoro käydä lääkärissä, sillä odotushuoneessa oli kaksi isoa koiraa. Kärsä olisi menettänyt hermonsa täysin, mutta Urpo oli onneksi ihan viileä.

Itse vastaanotolla lääkäri tutki Urpon kauttaaltaan ja totesi, että sydän on atleettinen. Urpo onkin kyllä aika sporttinen kaveri, joten kiva tietää, että sydän on samaa kaliiperia. Virtsanäytteestä ei löytynyt mitään poikkeavaa, joten lääkäri tutki eturauhasen peräsuolen kautta ja totesi, että se on laajentunut. Lääkkeenä sama lääkekuuri, jonka Urpo on syönyt kahdesti aiemminkin ja joka on auttanut. Sen vaikutus kestää noin viisi kuukautta, joten nyt oli jo aikakin uusia se, koska viime kuurista on jo kymmenen kuukautta.

Urpo ei vielä saanut lääkettä, koska sitä ei ollut apteekissa. Kuuri alkaa huomenna, joten pian loppuu tiputtelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti