keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Hyvät kengät koiralle

2018-01-31_03-36-32

Kärsän polkuanturassa on vieläkin sellainen halkeama, että hänen täytyy pitää kenkää jalassa ulkona. Haava ei ole vuotanut noin viikkoon, mutta se varmaan aukeaa uudestaan heti, jos Kärsä astuu johonkin pieneen kiveen tms. Niinpä on hyvin tärkeää, että hänellä on muutama kenkä, joita hän voi pitää vuorotellen aina ulos mennessään.

2018-01-31_03-36-20

Kaiken a ja o on se, että kenkä pysyy jalassa kunnolla. Näissä Rukkan töppösissä on kaksi tarranauhaa, jotka sidotaan nilkan ympärille. Onneksi Kärsällä on haava takatassussa, sillä etutassun kohdalla pitää aina ottaa huomioon kannus, jonka kynsi porautuu ihoon, jos nilkan ympärille sidotaan jotain liian tiukasti. Toinen hyvä ominaisuus olisi värikkyys, jotta taluttaja pystyy helposti näkemään, että tossu on vielä mukana menossa. Nämä tossut ovat mustat, mutta näkyvyyttä tuo onneksi heijastin.

Kärsä ei ole saanut juoksennella frisbeen perässä tossu jalassa, mutta hän on muuten kyllä temmeltänyt pihalla ja ottanut muutamia spurttejakin. Tossu ei ole kertaakaan vielä irronnut.

2018-01-31_03-36-06

Hyvän kengän ominaisuuksiin kuuluu myös kunnollinen pohja, joka ei ole heti puhki. Vaikka koira ei tarvitse kenkiä samalla tavalla kuin ihminen, niin eihän sitä itsekään lähtisi sukkasillaan lenkille. Vettä nämä kengät eivät pidä, mutta antavat kuitenkin sen verran suojaa polkuanturoille, etteivät ne ole suorassa kontaktissa maahan.

1 kommentti:

  1. Oliko tämä kaupallinen yhteistyö Rukan kanssa? :D
    Terveisin Villa

    VastaaPoista