sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Suomen ällöimmät

IMG_20170914_192658

Eilen Urpo ja Kärsä pääsivät isännän kanssa metsästysseuran maille juoksentelemaan työliivit päällä. Se oli ikään kuin kenraaliharjoitus ennen tämän syksyn todellisia koitoksia, joiden aika on pian. Kaikki meni muuten hyvin, mutta metsä olikin täynnä hirvikärpäsiä, niitä oli vielä kotonakin isännän paidassa ja Urpon turkissa. Kärsä oli jostain kumman syystä välttynyt niiltä.

Jos pitäisi valita Suomen luonnon ällöttävimmistä ötököistä eli punkeista tai hirvikärpäsistä se ällömpi, niin ensinmainitut jäisivät hopealle. Punkki on suht helppo saada irti koiran ihosta, mutta hirvikärpäspaskiaiset ryömivät pakoon ja piiloutuvat karvojen suojaan ennen kuin niistä saa kunnon otteen. Urpo-raukka ei saanut niitä kiinni hampaillaan, joten häntä piti auttaa. Hirvikärpäsiä löytyi Urposta ainakin viisi tai kuusi.

2 kommenttia:

  1. Roopella on punkkipanta eikä ole ollut punkkeja eikä hirvikärpäsiä ! Voi olla vaikutusta tai Urpo on liian hyvän hajuinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punkkipanta on vaan siitä hankala, että Kärsä tykkää leikkiessään tarttua Urpon kaulasta kiinni. Pannassahan on jotain myrkkyjä.

      Poista