torstai 11. joulukuuta 2014

Ei voi olla totta!

20141211_210717

Muutama viikko sitten Kärsä nielaisi erään lelun ja voi todella pahoin. Tuolloin tarinalla oli onnellinen loppu. Nyt kävi niin, että kertaalleen Kärsän suolessa ollut lelu oli unohtunut kaappiin, vaikka se olisi pitänyt heti heittää pois. No, Urpopa löysi sen tänään, kun kaapinovi oli auki, toivon mukaan ei sentään kohtalokkain seurauksin! Urpo nimittäin nuuhki lelua hetken ja nielaisi sen sitten täysin yllättäen. Siinä ei ehtinyt kissaa sanoa, kun lelu oli hävinnyt parempiin suihin.

Eipä siinä sitten muuta kuin katsomaan googlesta, että miten koira oksennutetaan. Vetyperoksidia ei kuulemma enää saa apteekista, koska joku on joskus keksinyt väsätä siitä kotitekoisen pommin, mutta suolaa ei sentään ole nykyinenkään hallitus vielä kieltänyt. Suolaa otetaan siis 1-2 teelusikallista kämmenelle, laitetaan sekaan pari tippaa vettä, pyöritellään ainekset palloksi ja laitetaan koiran suuhun mahdollisimman syvälle. Jos hyvin käy, niin koira oksentaa 10-15 minuutin kuluessa.

Urpon tapauksessa ei valitettavasti käynyt hyvin, sillä oksennusta ei ole kuulunut. Seuraava kikka on parafiiniöljy, jota meillä on valmiina kaapissa Bertta-vainaan jäljiltä. Bertta oli erikoistunut syömään pikkukiviä ja oli monet kerrat hankaluuksissa vatsavaivojen takia. Jos siis Urpo ei ala oksentaa, niin peukkuja pystyyn, että lelu poistuu toista kautta.

3 kommenttia:

  1. Voi harmi! Olkaa tarkkana, jos ei lelu tule ulosteen mukana pois mahdollisimman pian! Meidän Weimarilta jouduttiin leikkaamaan pieni nalle pois ohutsuolen alkupäästä. Eläinlääkäri epäili, että koira ei olisi enää seuraavaa päivää nähnyt, jos ei olisi leikattu. Nallen materiaali oli niin karheaa tekokuitua, että olisi jämähtänyt suoleen. Nalle kerkis olla noin kaksi vuorokautta. Ei auttanut öljyt eikä muut..

    VastaaPoista
  2. Oi voi, nämä kehvelit kyllä tuppaa syömään mitä sattuu, ilman minkäänlaista itsesuojeluvaistoa. Meillä toistaiseksi eniten jännitystä on aiheuttanut melkolailla kokonaisena mutusteltu, siivouskaapista pihistetty "ihmesieni", joka onneksi palautui omistajalleen. Toivotaan Urpolle komeita pökäleita tai tuottoisia pulautuksia.

    VastaaPoista
  3. On ne vaan hölmöjä otuksia! Urposta ei olisi ikinä uskonut, että sortuu moiseen, mutta niin vain kävi. Onneksi lelu tuli oksennuksen mukana ulos alle vuorokauden sisällä.

    VastaaPoista