keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Tassu paketissa

20141112_181904

Juuri kun on tullut kehuskeltua, että Kärsä ei ole tarvinnut eläinlääkärin palveluita rokotusten jälkeen eikä ole muutenkaan ollut kipeänä, niin alkoi sattua ja tapahtua. Ensin oli vatsa kipeä, nyt on tassussa haava. Se tuli yhtenä iltana, kun Kärsä juoksi pihalla frisbeen perässä aivan hurjana. Sen jälkeen lattialta alkoi löytyä veritippoja, jotka olivat peräisin Kärsän vasemmasta etutassusta. Polkuanturassa on muutaman millin haava, joka ei onneksi vaikuta syvältä.

20141111_123307

Nyt onkin sitten ongelma joka kerta, kun Kärsä menee ulos. Häntä ei voi päästää ovesta ulos juoksentelemaan vapaana, vaan jokaista liikettä on vahdittava. Tähän mennessä tassun suojaamiseksi on tullut kokeiltua lasten kurahanskoja sekä Urpolle taannoin hankittua tossua. Hanskojen ongelma on se, että ne valuvat pikkuhiljaa joka askeleella, kunnes koko roska irtoaa ja tassu on paljaana. Parhaiten on toiminut Ruffwearin tossu, joka pysyy paikoillaan. Se ei kylläkään pidä kosteutta loitolla ainakaan tällaisella kelillä, kun joka paikka on täynnä kuraa ja lätäköitä. Sen alle ei myöskään oikein mahdu mitään suojaa.

20141110_205007

Eläinlääkäriin Kärsä ei joutunut. Koitamme nyt hoitaa haavan kuntoon kotikonstein, sillä viimeksi saimme maksaa maltaita, kun Urpolla oli haava ja hänet oikein nukutettiin tutkimuksen ja puhdistuksen ajaksi. Kärsän haava ei eritä enää mitään eikä ole turvonnut tai kuuma, joten selvinnemme huolellisella puhdistamisella ja yleisellä varovaisuudella. Se onkin sitten eri asia, miten noin aktiivisen koiran saa väsytettyä ilman merkittävää liikuntaa...

4 kommenttia:

 1. Tassun paketointi on kyllä varsinaista ydinfysiikkaa, kun mikään viritelmä ei tunnu pysyvän.:/ Pikaista paranemista Kärsälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joku insinööri vois keksiä sellaisen viritelmän, joka pysyy kuin tauti.

   Poista
 2. Voi Kärsäparkaa ! t.Ride

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, inhottavaa kun ei voi oikein tehdä mitään muuta kuin hillitä Kärsän menohaluja koko ajan. Kärsä haluaa vain leikkiä ja juosta, mutta kaikki on kielletty :(

   Poista