lauantai 15. marraskuuta 2014

Kuolapeikko

20141113_190825

No niin, seuraava ongelma! Kärsä alkoi eilen illalla kuolata ihan valtoimenaan ja sotki joka paikan limaisilla vanoilla. Suusta ei löytynyt mitään erityistä - hampaat ovat kunnossa eikä niihin ollut juuttunut mitään. Ehkä kurkkuun tai mahaan on jäänyt jotain kiinni tai sitten Kärsällä on vatsa kipeä. Hän on kuitenkin pirteä ja iloinen ja söi aamulla suurella innolla. Näin on käynyt kerran aiemminkin ja silloin kuolaaminen loppui itsestään. Jäämme siis tarkkailemaan tilannetta.

8 kommenttia:

 1. Tuntuu vähän siltä, että Kärsä tekee kaikkensa saadakseen huomiota ;)t.Ride

  VastaaPoista
 2. Meillä Lunalla on ollut tuota yhtäkkistä kuolaamista muutamaan kertaan ja Ennallakin kerran pari! On täytynyt viritellä niille silloin jotkut "kuolalaput" kaulaan, sillä kuolaa todellakin vain valuu ja tippuu jatkuvasti... Yhdellä noista kuolakerroista Luna pääsi ainakin syömään homeista leipää, jonka jälkeen tuo kuolaaminen alkoi, mutta muilla kerroilla en ole nähnyt koirien edes syövän mitään tavallisesta poikkeavaa. Kuolaaminen on aina jossain vaiheessa loppunut itsekseen n. vuorokauden sisällä. Tiedä sitten, jäänyt aika mysteeriksi täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista kuulla, että muillakin on ollut samaa vaivaa. Kärsän kuolaaminen loppui yön aikana eikä sen aiheuttaja selvinnyt meille koskaan.

   Poista
 3. Täällä on kans kahdesti käynyt sama homma. Ekalla kerralla, noin 2 kk:n ikäisenä sinttinä meidän karkkari taisi lipaista ulkona jotakin (sientä?), josta seurasi ensin kuolatulva, sitten armoton ripuli. Seuraavalla kerralla, onneksi jo potrana tyttönä, oli tullut syötyä ulkona komean kokoinen ruohoturpas... Tapahtumien kulku oli sama, mutta sillä kertaa kuolaaminen loppui hiilitableteilla, ja turpas poistu kuvioista yläkautta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärsällä ei ollut ripulia tällä eikä viime kerralla, joten kuolaamisen syy ei selvinnyt kummallakaan kerralla. Hyvä että teilläkin kuolaaminen oli ohimenevää eikä johtunut mistään kovin vakavasta.

   Poista
 4. Närästys aiheuttaa meillä valtavaa kuolaamista, kestää jokusen tunnin. Ruoka-aineet, mitkä on huomattu aiheuttavan on valkosipuli ja kaurapuuro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa jännä, en ole koskaan ajatellut että koiraakin voi närästää! Valkosipulia tai kaurapuuroa meidän koirat eivät ole syöneet.

   Poista