torstai 21. marraskuuta 2013

Kauhea ensilumi

Untitled

Aamu valkeni tänään räntäisenä lumisena, mikä ei ollut lainkaan Urpon mieleen. Tarkoitus oli käydä metsässä ja pellolla juoksuttamassa Urpoa, mutta hän ei suostunut lähtemään mihinkään. Hänet sai juuri ja juuri kammettua ovesta ulos.

Untitled

Urpo kipitti keskelle pihaa, väänsi pökäleet siihen paikkaan ja juoksi äkkiä takaisin ovelle vinkumaan sisäänpääsyä. Eipä ole ennen tullut moista nähtyä, mutta ilmeisesti märkä lumi oli sen verran inhottavaa, ettei se sopinut seisojan hienolle turkille ja aroille tassuille.

Untitled

Iltapäivällä Urpo joutui lähtemään emännän peesaajaksi juoksulenkille, sillä eihän koko päivää voi viettää sisällä. Alku oli hankalaa, koska Urpo ei meinannut lähteä juoksemaan ollenkaan ja jäi koko ajan johonkin pusikkoon haahuilemaan. Muutaman kilometrin jälkeen juoksu alkoi sujua vähän liiankin hyvin - Urpo eteni laukaten ja emännällä oli suuria vaikeuksia pysyä mukana vauhdissa. Näin mentiin koko loppumatka eli noin kymmenen kilometriä. Sitten Urpo joutui suihkuun, mutta nyt hän halaa onnellisena tyynyä takkatulen ääressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti