sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kotona tuliaisten kera

Eilen ajomme koko 920 kilometrin matkan kotiin mökiltä. (Voi kun asuisimme hieman lähempänä, niin mökillä voisi käydä useammin!) Noudatimme kahden pysähdyksen taktiikkaa, ja jo ensimmäisen tauon aikana kävi ilmi, että Urpolla on vatsa kuralla. Viime ripulista onkin jo noin kuukausi! Onneksi hän kuitenkin kesti, eikä meidän siis tarvinnut pysähtyä kuin kahdesti matkan aikana.

Untitled
Upea taukopaikka Jämsässä

Kaksi viimeistä päivää pohjoisessa olivat hieman tylsiä sen puoleen, että ulkona oli aika ankeaa, tuulista ja harmaata. Sää ei ollut muuten viileä, mutta järvenrannalla tuuli aika kylmästi. Urpolla oli kylmä eikä hän voinut seisoskella pihalla hytisemättä, niinpä hänet piti aina välillä käskeä sisälle peiton alle.

Untitled
Tiukalla kerällä peiton alla

Kesäkuu on muutenkin huono aika lomailla pohjoisessa, koska siellä ei silloin vielä ole marjoja. Kävimme etsimässä korvasieniä, mutta emme löytäneet yhtään. Lintujakaan ei voi tähän aikaan vuodesta häiritä poikasten takia. Näimme yhtenä päivänä auton ikkunasta teeripoikueen tien vieressä. Emo kipitti auton edessä tietä pitkin ja näytteli siipirikkoa, jotta huomiomme kiinnittyisi siihen eikä poikasiin. Se oli melkoinen näytelmä!

Untitled
Urpo "kuivaa" itsensä aina uinnin jälkeen nuolemalla koko turkin huolellisesti.

Untitled
Tyytyväisenä emännän jalkopäässä

Untitled
Uskollinen ystävä odotti isäntää laiturilla.

Viimeinen aamu oli upea - harmaa mutta järvi oli peilityyni. Sääskiä piisasi sen verran, että eipä täällä etelässä kannata ruikuttaa niistä muutamasta hyttysestä, joihin metsässä saattaa törmätä. Urpo oli tuttuun tapaan hieman masentunut seuratessaan auton pakkaamista ja mökin siivoilua. Hän meni sohvalle mököttämään.

Untitled
Tuolta olisi kelvannut nostaa kalaa, mutta kun piti lähteä kotiin.

Untitled
"Ei lähdetä kotiin!"

Urpo söi illalla kotona pienen annoksen Canikurilla höystettyä ruokaa, koska hän niin kovasti näytti siltä, että ruoka saattaisi maistua. Hän söi nimittäin reissussa aika huonosti, ruokaa jäi melkein aina syömättä. Rosvopaistin jämätkään eivät meinanneet heti kelvata! Tänään Urpolla on edelleen ollut hieman ripulia, mutta onneksi tällä kertaa isäntä on hänen kanssaan kotona vielä pari päivää.

1 kommentti: