maanantai 18. kesäkuuta 2012

Vatsa kunnossa

Untitled

...ainakin toistaiseksi! Urpo ei ole ripuloinut pariin päivään, joten hänen vatsa lienee kunnossa. Hän ei ole saanut muuta ruokaa kuin riisiä, jauhelihaa ja naudanvatsaa. Välillä annoksessa on ollut myös kananmunaa ja raejuustoa. Olemme kyselleet viisaammilta vinkkejä, mutta vielä ei ole mitään konkreettista ravintosuunnitelmaa.

Hyvä uutinen on se, että nykyään Urpo oikein kerjää ruokaa eikä lähde keittiöstä mihinkään ennen kuin hän on saanut sapuskansa. Hänhän on ollut pitkin kevättä huono syömään ja on suorastaan lähtenyt karkuun keittiöstä, kun ruokakuppi on kolissut. Nyt hän on vähän hoikassa kunnossa, mutta eiköhän massaa ala kertyä kunhan löydämme hyvän ruokavalion.

6 kommenttia:

 1. Sehän voi olla, että nappulassa on joku ainesosa joka ärsyttää mahaa tai koira on sille jollain tavalla allerginen ?

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä käynyt mielessä, mutta kun olemme kokeilleet vaikka mitä eri nappulamerkkejä eikä niistä mikään ole sopinut Urpolle. Tietysti voi olla, että kaikissa nappuloissa on jotain sopimatonta. Nyt Urpo saa syödä muuta ruokaa ainakin muutaman päivän vielä ja ehkä sitten kokeilemme varovasti lisätä nappuloita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos toi mahan temppuilu vielä jatkuu, niin aina on olemassa raakaruoka (barffi), vaikka tietysti sekin voi aluksi vetää mahan sekaisin. Se on sitten tietysti kaikilla muillakin mahdollisilla tavoilla parempi koiralle.

   Poista
  2. Barffaus on harkinnassa, mutta vaikea toteuttaa, kun ei ole kovin isoa pakastinta... Syksyllä Urpo on monta viikkoa pohjoisessa metsällä, missä ei ole edes sähköä, joten siellä olisi kätevintä syödä nappuloita. Kiitos vinkeistä (saa kertoa lisääkin, jos tulee mieleen)!

   Poista
  3. Kyllä sen raakaruokinnan saa aina jollain keinolla onnistumaan mettälläkin, on kaikenlaisia kuivalihojakin olemassa ja varmaan kelpais ammuttujen otusten sisuksetkin ;)

   Poista
  4. Joo, toki Urpo syö lintujen sisälmyksiä, mutta metsäpäivän jälkeen on aika kova nälkä. Viime vuonna Urpo söi 7-kertaisia annoksia normaaliin verrattuna!

   Poista