perjantai 21. toukokuuta 2021

Ohutneulanäytteellä

Urpo sai kuin saikin ajan eläinlääkäriin kaulan turvotuksen takia, vaikka se olikin työn ja tuskan takana. Mistään ei meinannut saada aikaa eiliselle eikä tälle päivälle eikä edes maanantaille. Onneksi yhdessä paikassa oli vielä sopiva aika vapaana.

Untitled

Eläinlääkäri tutki Urpon päällisin puolin sekä kuunteli sydämen ja keuhkot. Sitten oli vuorossa ohutneulanäyte kaulan kummaltakin puolelta. Näytteitä piti ottaa yhteensä kuusi kappaletta, kolme molemmilta puolilta.

Urpo oli hyvin kiltisti paikoillaan, vaikka häntä tökittiin neulalla ja eläinlääkäri puristi turvonnutta kohtaa ottaessaan näytettä. Joka näytettä varten piti olla uusi neula ja joka kerta kun eläinlääkäri otti puhtaan neulan, Urpo kuunteli pussin rapinaa hyvin tarkkaavaisena. Onneksi hänen kärsimyksensä korvattiin näytteenoton jälkeen nameilla.

Lääkäri oli kirjoittanut potilaskertomukseen, että Urpo oli vastaanotolla apeana. Hän kiinnitti myös huomiota Urpon päähän, josta kallon luut paistavat kuulemma erittäin selvästi niin kuin hän oilisi kuihtunut. Varmasti jotain kuihtumista onkin tapahtunut, mutta kukaan muu eläinlääkäri ei ole kiinnittänyt siihen huomiota. Ehkä kuihtuminen on sitten tapahtunut nopeasti, sillä Urpo oli viimeksi eläinlääkärissä juuri ennen joulua.

Nyt sitten odottelemme vastauksia, joiden pitäisi tulla kahden viikon sisällä. Voi kun sieltä ei löytyisi mitään vakavaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti