keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Kahden karkuretken lenkki

20200512_194746

Eilinen iltapäivälenkki ei mennyt ihan putkeen Kärsällä. Hän pääsi kaksi kertaa karkuun, kun emännän ote remmistä herpaantui. Ensimmäinen karkuretki pääsi aluilleen, kun kävelimme sellaisen talon ohi, jonka pihalla on haukkuva koira. Kärsä riehaantuu aina siinä kohtaa ja eilen hän riuhtaisi itsensä vapaaksi ja säntäsi kohti haukkuvaa koiraa. Onneksi välissä oli aita, ja Kärsä tuli muutaman sekunnin päästä takaisin. Suurin vaara tuossa kohtaa olikin autotie, jolla moni ajaa kovaa, vaikka siinä on taajamarajoitus.

Toinen karkuretki tapahtui lenkin loppupuolella, kun yhtäkkiä erään pysäköidyn auton takaa ilmestyi kissa. Koirat riehaantuivat ja Kärsän remmi lipsahti emännän kädestä. Kärsä teki taas muutaman sekunnin hyökkäyksen, joka päättyi onnellisesti siihen, että hän palasi kiltisti emännän luo eikä päätynyt esim. auton alle.

Onneksi Kärsän irtiotot ovat hyvin lyhyitä ja hän palaa aina vapaaehtoisesti takaisin ruotuun, mutta toki muutamassa sekunnissakin voi käydä huonosti, jos jostain sattuu tulemaan auto kovaa vauhtia. Vapaana juoksentelevat kissat ovat pahimpia, koska ne eivät lähde karkuun jo kaukaa niin kuin esim. ketut ja rusakot. Kissat päästävät ihan lähelle ennen kuin säntäävät pois tieltä, mistä koirat tietysti raivostuvat vielä enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti