torstai 27. lokakuuta 2016

Kauhujen Halloween vm. 2016

2016-10-27_06-54-57

Tänään töistä kotiin palannutta emäntää oli vastassa iloisten koirien lisäksi surkea näky: lattia täynnä pahvisilppua, oksennusta ja matolla pökäleet. Siivouksen aikana selvisi, että polttojätteiden silppuamisen lisäksi Kärsä oli ottanut pöydältä purkkapussin, silpunnut senkin täysin ja niellyt ainakin kourallisen xylitolpurkkaa, jota oli oksennuksen seassa.

Xylitol on koirille kamalaa myrkkyä, ja jo pieni määrä voi olla kohtalokas. Urpo ja Kärsä olivat ihan pirteän oloisia, mutta oli kuitenkin pakko soittaa pieneläinpäivystykseen. Sieltä sanottiin, että koirille voi antaa sokeria tai siirappia tasaisin väliajoin ja että vointia on tarkkailtava mahdollisen verensokerin romahduksen vuoksi. Oletettavasti Urpo ei ole syönyt purkkaa, ei hän sentään niin ahne ole. Hänkin on kuitenkin saanut siirappia ja sokeria varmuuden vuoksi, koska siitä ei kuulemma ole haittaa isolle koiralle.

Tähän mennessä, noin viisi tuntia emännän kotiinpaluun jälkeen ei ole tapahtunut mitään ihmeempiä. Koirat ovat olleet hyvävointisia ja tietysti hieman ihmeissään, kun he ovat saaneet syödä nappulansa monessa pienessä erässä sokerin kanssa. Tarkkailua pitäisi jatkaa myöhäiseen iltaan asti, mutta nyt kaikki näyttää ainakin ihan hyvältä. Toivottavasti selviämme säikähdyksellä, kuten kaksi vuotta sitten pyhäinpäivän kynnyksellä.

2 kommenttia:

  1. Voi Kärsä! Kauanko syödyn xylitolin suhteen ollaan vaaravyöhykkeellä? Toivotaan, että purkat tuli jo puklautetuksi pihalle ja veljekset saavat keskittyä vaan ihmettelemään poikkeuksellisen makeita tarjoiluja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoitaja käski tarkkailla Kärsää iltaan asti, joten kai pahin on nyt jo ohi. On kyllä edelleen kauhea huoli.

      Poista