perjantai 19. helmikuuta 2016

Näyttelyn paras

Aiemmin tällä viikolla New Yorkissa järjestettiin suuri koiranäyttely, The Westminster Kennel Club Dog Show. Sen kauneimmaksi koiraksi (Best in Show, BIS) valittiin CJ, lyhytkarvainen saksanseisoja, mitä tietysti hehkutettiin Jenkkilän seisojapiireissä.

Moni nosti kuitenkin sosiaalisessa mediassa esiin voiton kääntöpuolen: nyt lyhkäriseisojat ovat saaneet julkisuutta ja tulleet tutuksi niillekin, jotka eivät aiemmin tienneet koko rotua. Siitä taas seuraa se, että rodun suosio kasvaa, jolloin moni saattaa haluta itselleen lyhkärin vain sen ulkonäön vuoksi. Kysessä on kuitenkin metsästyskoira, joka kaipaa muutakin tekemistä kuin kauniina olemista.

Untitled
Urpon missiura on tasan yhden näyttelyn mittainen. Kylläpäs hän oli muuten hoikassa kunnossa vuonna 2013!

Suomessa seisojia taitaa olla enimmäkseen metsästävissä kodeissa, tämä tosin vain mutu-tuntuma. Meillä ei ainakaan ole sellaista ongelmaa kuin rapakon takana, missä on jopa rescue-järjestöjä erikseen vain lyhytkarvaisille saksanseisojille, esim. Texas GSP Rescue. Tietysti Amerikoissa on paljon enemmän ihmisiä ja koiria kuin Suomessa, joten kaikkea löytyy joka lähtöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti