sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Dramaattinen päivä

20150517_092055

Perjantai oli hyvin dramaattinen päivä Urpon elämässä. Heti aamusta hän ilmeisesti venäytti tassunsa ja jäi yhtäkkiä pihalle seisomaan oudon näköisesti. Menimme heti sisälle tutkimaan tassua, jossa ei näkynyt mitään erikoista, mutta Urpo ontui sitä ja oli vaisu ja surkean näköinen. Emännän oli pakko lähteä töihin, mutta onneksi "ukki" riensi apuun. Ukin saapuessa tassu oli kokenut ihmeparantumisen ja Urpo viiletti pitkin pihaa niin kuin mitään ei olisi ikinä ollutkaan. Ehkä Urpo siis vain filmasi, ettei joutuisi jäämään Kärsän kanssa kotiin.

Päivällä kävi ilmi Facebookista, että Urposta oli tullut taas isoveli. Alma-emä oli synnyttänyt kuusi pienokaista, kolme narttua ja kolme urosta. Kuvien perusteella ihan täydellisiä pieniä seisojia! Onnea Almalle ja kasvattajalle!

Illalla menimme lähimetsään lenkille. Urpo ja Kärsä olivat remmissä niin kuin kuuluukin, mutta se ei paljon auttanut, kun puun takaa ilmestyi yhtäkkiä valtavan kokoinen musta tanskandoggiuros, joka ei ollut remmissä. Urpo alkoi tietysti heti rähistä sille ja Kärsäkin haukkui minkä kerkesi. Doggi vastasi samalla mitalla takaisin, mutta onneksi ei sattunut mitään sen kummempaa. Tanskandoggin isäntä säntäili koiransa perässä ja kutsui sitä luokseen tuloksetta. Urpoa ja Kärsääkään ei meinannut saada ruotuun ja pois tilanteesta. Lopulta pääsimme kuitenkin jatkamaan matkaa.

Tuollaiset ovat ikäviä tilanteita, mutta tanskandoggin omistajan ripittäminen olisi ollut aika tekopyhää, kun itsekin juuri pidimme koiria vapaana nuotiopaikalla. Lisäksi rähinä oli varmasti Urpon vika, koska hänellä on tapana suhtautua toisiin uroksiin aika vihamielisesti. Mitään ei käynyt kenellekään, loppu hyvin kaikki hyvin!

4 kommenttia:

 1. Hyvä ettei mitään käynyt!

  Meillä tuli kerran vihainen nöffi vastaan lenkkipolulla, irti, omistaja noin 20 metrin päässä edes yrittämättä saada koiraa luokseen. Koira olitosi lähellä, jolloin mä karjuin sen hiiteen siitä, menin kyllä paniikkiin:(


  RadiancePaw

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä vähän paniikki meinaa tulla, vaikkei asialle voi mitään sitten kun tilanne on jo päällä. Onneksi ei käynyt mitään kenellekään.

   Poista
 2. Toin on kyllä ärsyttävää , että vaikka koirien kiinnipitoaikakin on nyt (tietenkin jos on välittömästi kytkettävissä nii eriasia) niin silti pidetään koiria irti , jotka ei tuu heti kutsuttaessa luokse. En siis sinua tarkoita.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse on tullut aiemmin pidettyä Urpoa niin paljon vapaana luvattomasti, ettei parane sanoa mitään... Kiltit koirat on asia erikseen. Mitä se ketään haittaa, jos koira kulkee taluttajan vieressä eikä lähde poukkoilemaan mihinkään.

   Poista