maanantai 23. huhtikuuta 2012

Noutotreeniä kotikulmilla

Viikonloppuna otimme pakastimesta riekon mukaan ja lähdimme koko perheen voimin treenaamaan. Isäntä pudotti riekon sattumanvaraisesti matkan varrelle silloin, kun Urpo ei nähnyt. Käveltyämme vähän matkaa eteenpäin käskimme Urpon noutaa. Hän haki ja haki, mutta ei löytänyt riekkoa. Lopulta isäntä joutui hakemaan linnun. Aika noloa!

Untitled
Urpo löysi sorsan lammikosta.

Sitten lähetimme Urpon hakuun ja hän löysikin fasaanin, jonka kalkatuksen olimme kuulleet jo kaukaa. Hän ajoi fasunaaraan ilmaan ja jäi sitten paikoilleen seisomaan. Se tilanne meni siis niin kuin pitikin. Yritimme saada hänet löytämään koirasfasaanikin, mutta se ei osunut reitillemme.

Untitled
Riekko suussa

Sen jälkeen harjoittelimme vielä noutoa siten, että toinen vei linnun vähän matkan päähän Urpon odottaessa paikalla. Kun viejä oli palannut, Urpo sai noutaa.

Untitled
"Anna riekko takaisin!"

Untitled
Urpo ylpeänä esittää: Pakasteriekko

Lopuksi kokeilimme vielä noutoa kaukaa, mutta se ei onnistunut. Urpo ei jaksanut keskittyä lainkaan, vaikka hän käytännössä näki, mihin riekko "putosi". Hän lähti kyllä käskystä noutamaan, mutta palasi jo ennen puoliväliä takaisin kuin kysyäkseen, mitä nyt pitikään tehdä. Lopulta hän meni aivan lukkoon ja jäi vain makoilemaan, kun hänen käskettiin noutaa. Teimme siis vielä yhden helpon noudon, jotta hänelle ei jäisi paha mieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti