lauantai 31. elokuuta 2024

Kyyhkyaamu

Untitled

Koirilla oli aikainen herätys ja lähtö kyyhkypellolle tänään.

Untitled

Kumpikin pääsi noutamaan lintuja eli isännällä oli kuti kohdillaan.

Untitled

Sitten olikin jo kiire lähteä seuraavaan reissuun, mutta siitä enemmän myöhemmin.

sunnuntai 25. elokuuta 2024

Omintakeinen tyyli

Untitled

Kärsällä on todella omintakeinen tyyli makoilla. br />
Untitled

torstai 22. elokuuta 2024

Mahdoton Kärsä

Untitled

Kärsä sai taas päähänsä ottaa pihalta lapsen lelun ja alkaa järsiä sitä, joten emäntä otti sen pois ja heitti veneeseen. Kärsäpä hyppäsi trailerin päällä lepäävään veneeseen ja haki lelun takaisin itselleen! Emäntä 0 - Kärsä 1.

tiistai 20. elokuuta 2024

Futistreeneissä

Pikkuveli pelaa futista kerran viikossa, ja tällä kertaa koirat pääsivät mukaan seuraamaan treenejä. Emäntä suhtautui vähän skeptisesti kentän laidalla oleviin koiriin, mutta se meni oikein hyvin.

Untitled

He pääsivät pienelle lenkille haistelemaan kaupungin hajuja ja sitten he makoilivat kentän laidalla aivan tyytyväisinä. Kärsä ei edes nostanut päätään, vaikka joku pikkupoika tuli aika lähelle ihailemaan koiria.

perjantai 16. elokuuta 2024

Omppuvaras

Untitled

Kerrankin omenapuussamme on enemmän kuin kaksi omenaa, ja sekös on Kärsän mieleen. Hän vohkii omenia suoraan puusta joka päivä ja hotkaisee ne salamannopeasti. Omena ei tee koirille hyvää, eikä Kärsänkään vatsa oikein tykkää niistä. Hän teki yhdellä aamulenkillä kahdeksan kakkaa syötyään edellisenä iltana useamman omenan!

Nyt suurin osa on poimittu talteen. Jostain syystä Kärsä ei vohki omppuja keittiön tasolta, vaikka siitä hän saisi ne helpommin kuin puusta.

torstai 15. elokuuta 2024

Pallit veks

Kärsä on ruvennut käymään vähän liikaa kierroksilla naapuruston narttukoirista ja on muutenkin luonteeltaan aika levoton, joten päätimme teettää hänelle kemiallisen kastraation. Kärsä sai niskaansa implantin, joka surkastuttaa pallit rusinoiksi ja toivon mukaan rauhoittaa luonnetta. Vaikutuksen pitäisi alkaa näkyä kahdeksan viikon kuluessa.

Untitled

Itse toimenpidehän on hyvin nopea eikä varmaan satu ihan hirveän paljon, mutta Kärsä sai palkinnon eläinlääkärikäynnin päätteeksi.

tiistai 13. elokuuta 2024

Pieni kaistale

Meillä ei ole ollut olkkarissa mattoja ollenkaan pariin viikkoon, koska Urpolle oli käynyt vahinko yhtenä päivänä, kun emäntä lähti toimistolle töihin. Yhdellä matolla oli löysät kakat, toinen matto oli pissassa. Ne menivät siis pesulaan, ja olohuoneessa on paljas lattia.

Untitled

Nyt siinä kelpaa pelata golfia golfmatolla, joka on juuri sopivan kokoinen Urpolle.

sunnuntai 11. elokuuta 2024

Kausi korkattu

Untitled

Tänä aamuna ennen auringonnousua tuli viimein lähtö hommiin, kun isäntä vei koirat kyyhkypassiin. Lintuja oli vähänlaisesti, mutta kumpikin pääsi kuitenkin noutamaan kertaalleen. Urpo jaksoi hienosti tehdä töitä vielä melkein 13,5-vuotiaana.

Untitled

perjantai 9. elokuuta 2024

Koululainen

Untitled

Perheessämme alkoi uusi aikakausi, kun kaksijalkainen lapsonen meni kouluun. Sieltä hän sai uuden lippiksen, jota tietysti piti sovitella Urpon päähän. Urpo ei ollut tyytyväinen.

torstai 8. elokuuta 2024

Viimeinen lomapäivä

Untitled

Nyt on kesäloma lopuillaan, sillä viikonloppuna starttaa auto kohti kyyhkypeltoa. Urpokin pääsee mukaan, sillä kyllä hän jaksaa passissa olla ja noutaa.

sunnuntai 4. elokuuta 2024

Aamu polulla

Untitled

Kärsä vei emännän tänään huikean hienolle aamulenkille luontopolulle. Siellä oli yllättäen aika paljonkin porukkaa, näimme jopa viisi muuta seuruetta reitin varrella. Yksi seurue taisi vähän säikähtääkin, kun Kärsä hyppäsi lampeen uimaan suuren molskahduksen kera.

Untitled

Tarkoitus ei tietenkään ollut säikytellä ketään, mutta ei siinä ollut aikaa jäädä odottamaan, että muut menisivät eteenpäin. Kärsän oli päästävä uimaan, ettei tulisi liian kuuma.

Untitled

Uinnin jälkeen matka jatkui taas juosten. Kärsä oli reippaana ja jaksoi hyvin, vaikka alkoikin olla aika lämmin.

lauantai 3. elokuuta 2024

Kaikista paras ystävä

Untitled

Kärsä kunnostautuu taas elävänä pehmoleluna. Hän on edelleen kaikkien paras ystävä.

perjantai 2. elokuuta 2024

Juoksujalkaa aamulla

Untitled

Pienen tauon jälkeen Kärsä pääsi tänään juoksulenkille. Hän ei kyllä oikein tuntunut jaksavan, ja iltapäivällä hän alkoi ontua näkyvästi. Hänellä oli varmaan lihakset kipeänä, mutta näin on käynyt ennenkin ja seuraavana päivänä Kärsä on taas ollut kunnossa. Hieronta tekisi varmaan terää Kärsä-vanhukselle.